top of page

Κοντινά  Αξιοθέατα

Κάρυστος

 

Η Κάρυστος έχει πολλή καλή ρυμοτομία με ευρείς δρόμους και πλατείες που έγιναν βάσει σχεδίου και κατόπιν παραγγελίας του βασιλιά της Ελλάδας Όθωνα από τον Βαυαρό μηχανικό Μίρμπαχ. Για το λόγο ακριβώς αυτό και προς τιμή του Όθωνα η κωμόπολη αυτή έλαβε το 1848 την ονομασία "Οθωνόπολις" που μετονομάστηκε σε Κάρυστο μετά την μεταπολίτευση το 1862. Είναι από τις πρώτες πόλεις της Ελλάδας που απέκτησαν πνευματικό κέντρο με αίθουσα διαλέξεων, βιβλιοθήκη και μουσείο. Χάρη στο συνδυασμό βουνού και θάλασσας η Κάρυστος σήμερα έχει καταστεί τουριστικό κέντρο με ζωηρή κίνηση ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

21191944_2041640839195258_40032206908595

Παραλίες

 

Η ακτογραμμή της Καρύστου προσφέρει αμέτρητες παραλίες, οργανωμένες ή μη, που καλύπτουν όλα τα γούστα. Οι πιο κοντινές στην Κάρυστο είναι η Γαλλίδα και η κοσμοπολίτικη Ψιλή Άμμος(Κοχύλι) – και οι δύο αμμώδεις και οργανωμένες. Άλλες δημοφιλείς παραλίες είναι ο Κάβος, που προσφέρεται και για θαλάσσια σπορ, η Μπούρου-Κάρυστος, η Αγία Παρασκευή και η πλαζ Παξιμάδα.
To Hotel Galaxy προτείνει την παραλία "Ψιλή Άμμος", είναι περίπου μισό χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο και μια από της πιο γνωστές της Περιοχής μας, επί σειρά ετών αποτελεί πόλο έλξης της Νεολαίας λόγω του, πολύ γνωστού Beach Bar "Koxyli" που της δίνει έναν κοσμοπολίτικο αέρα. Η πλαζ είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες,  η ακτή είναι γεμάτη ψιλή άμμο (από εκεί και το όνομα), σπαρμένη σχεδόν σε όλη της την επιφάνεια, ο βυθός είναι αμμώδης με πολύ λίγα βραχάκια σε κάποια σημεία, ενώ τα νερά είναι συνήθως ζεστά, ήρεμα και ρηχά, κάνοντας την "Ψιλή Άμμο" καλή επιλογή για παιδιά και οικογένειες.

mirmigia_16.jpg

Dive in Evia

 

Το Dikelas Dive Centre είναι μία οικογενειακή επιχείρηση. Είναι πιστοποιημένο καταδυτικό κέντρο Padi από το  2007. Είναι κατάστημα ειδών αλιείας και καταδυτικού εξοπλισμού από το 1998.

Ο Κυριάκος Δικέλας  (Padi DM #645024#) και η σύζυγός του Θάλεια Νικητοπούλου (Padi Master Scuba Diver Trainer #644195#), θα σας ξεναγήσουν στα μυστικά του υποβρύχιου κόσμου της Νότιας Εύβοιας με ασφάλεια.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ SCUBA/SNORKELING
Περιηγηθείτε με το σκάφος μας στα μαγευτικά νερά του Νότιου Ευβοϊκού. Ανακάλυψε με  snorkeling-επιφανειακή κολύμβηση με μασκα & αναπνευστήρα τα γαλαζοπράσινα νερά των Πεταλιών, την άγρια ομορφιά της Αρχάπολης, την Ανδρο ή τη Τζιά.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ
Τα ασφαλή και διαυγή νερά του Νότιου Ευβοϊκού μπορούν να σας προσφέρουν τις καλύτερες καταδυτικές εμπειρίες. Λόγω της μορφολογίας της περιοχής κανένας καιρός δεν μας εμποδίζει να καταδυθούμε. Ανάμεσα σε περίπου 28 καταδυτικά σημεία σίγουρα υπάρxει ένα Dive Site που θα φιλοξενήσει το πάθος μας για κατάδυση.

περισσότερα....>>

karystos2_1.jpg

Μπούρτζι Καρύστου

 

Το Κάστρο (Φρούριο) Μπούρτζι βρίσκεται στον κύριο παραλιακό δρόμο της πόλης της Καρύστου. Πρόκειται για ενετική κατασκευή του 1350 μ.Χ.

Είναι διώροφο εξαγωνικού σχήματος με πολλές πολεμίστρες και 24 μπουκαπόρτες περιβόλου. Ενα από τα σημαντικά αξιοθέατα κατά τις τουριστικές, πολιτιστικές διαδρομές στην περιοχή. Σώζεται ακέραιο. Για την ανέργεση του οι Βενετοί χρησιμοποίησαν (δυστυχώς) ως δομικά υλικά τα μαρμάρινα κομμάτια από Ρωμαϊκό Μαυσωλείο, που βρίσκεται στο κέντρο της αγοράς (στα Εβραϊκά).

Το φρούριο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες διατίθεται απο την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για την έκθεση εικαστικών έργων κατοίκων (κυρίως) της Καρύστου και της Νότιας Εύβοιας.

Απέχει 500μ από το ξενοδοχείο

Γιοκάλειο Ίδρυμα Καρύστου

 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρύστου στεγάζεται στη δυτική πτέρυγα του Γιοκάλειου Πνευματικού Ιδρύματος, κληροδότημα του ευεργέτη Νικολάου Γιοκαλά. Οικοδομήθηκε το 1959 στην Πλατεία Μαξιμιλιανού της Καρύστου. Περιλαμβάνει αίθουσες Αρχαιολογικού Μουσείου (1988), Θεάτρου, Βιβλιοθήκης. Η τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων διοργανώνει ξεναγήσεις στο Μουσείο, ενώ το θέατρο και η Βιβλιοθήκη λειτουργούν υπό την εποπτεία του Δήμου Καρύστου. Η δυτική πτέρυγα του Γιοκάλειου Πνευματικού Ιδρύματος παραχωρήθηκε σύμφωνα με τους όρους  της διαθήκης του Ν. Γιοκαλά, το 1980 στο ΥΠΠΟ για την δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου. Η ΙΑ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιτήτων διαμόρφωσε τον παραχωρηθέντα χώρο και  εγκαινίασε το Μουσείο Καρύστου το 1989 παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό τα  ευρήματα της περιοχής.

Βρίσκεται δίπλα στο κάστρο Μπούρτζι

GIOKALEIO_IDRYMA_KARYSTOY_464.jpg
800px-Κάρυστος_Καστέλο_Ρόσσο.jpg

Castello Rosso

 

Ή Κοκκινόκαστρο, βρίσκεται σε λόφο πάνω από του Μύλους. Χάρη στον όγκο του και στη θέση που είναι χτισμένο, δεσπόζει σε ολόκληρη την περιοχή. Το μέρος που είναι χτισμένο έχει άφθονα πλατάνια πηγές και τρεχούμενα νερά, απαραίτητα για την επιβίωση του κάστρου σε περίπτωση πολιορκίας.
Το φρούριο χτίστηκε το 1030 μ.Χ. από Λομβαρδούς, αμέσως μετά την κατάληψη του νησιού από τους Φράγκους. Το κάστρο, λόγω των τεχνικών, αλλά και φυσικών του οχυρώσεων, ήταν απόρθητο. Ο πρώτος που κατάφερε να το εκπορθήσει ήταν ο ιππότης Λικάριο το 1276, για λογαριασμό των Βυζαντινών. Το 1295 όμως, το κατέλαβαν Καταλανοί, οι οποίοι το πούλησαν, μαζί με την πόλη της Καρύστου, στους Ενετούς. 
Η διπλή τοξωτή κεντρική πύλη του κάστρου είναι αθέατη εξωτερικά λόγω ενός χαμηλού τείχους που την προστατεύει. Στο κάστρο στέκονται ακόμα οι επάλξεις του δεύτερου εσωτερικού του κάστρου. Στο βάθος του κάστρου υπάρχει το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, όπου από κάτω του υπάρχει ακόμα η δεξαμενή με νερό, όπου χρησιμοποιούσαν σε κατάσταση πολιορκίας.

Contact Us

 

hotelgalaxias@yahoo.gr

Tel: +30 22240 22600

We Accept
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White TripAdvisor Icon

© 2023 by Loft City. Proudly created with Wix.c

bottom of page